تاثیر نوع هاردنر بر مقاومت به خوردگی پوشش نانو کامپوزیت اپوکسی کلی
در این مقاله اثر نوع و ساختار دو نوع عامل پخت آمینی سیکلوآلیفاتیک، پلی آمید و آمین در پراکنش لایه های نانورس در رزین اپوکسی مورد مطالعه قرارگرفت. در این بررسی کانون توجه، خواص مقاومت به خوردگی مربوط به پوششهای حاصل از این نوع نانوکامپوزیتها بوده است. …نویسنده :
یگانه حاجی علی اکبری – سرابی – خراسانی – سید محمود کثیریها
منبع :
نشریه پوششهای سطحی، شماره 36، تابستان 1390
در این مقاله اثر نوع و ساختار دو نوع عامل پخت آمینی سیکلوآلیفاتیک، پلی آمید و آمین در پراکنش لایه های نانورس در رزین اپوکسی مورد مطالعه قرارگرفت. در این بررسی کانون توجه، خواص مقاومت به خوردگی مربوط به پوششهای حاصل از این نوع نانوکامپوزیتها بوده است. نتایج نشان داد که پوششهای شامل هاردنر پلی آمید و آمین نسبت به سیکلوآلیفاتیک آمین، مقاومت بهتری در برابر خوردگی دارند. بررسی مورفولوژی پوششهای نانوکامپوزیتی توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی نیز مورد بررسی قرارگرفت و نتایج نشان داد ذرات نانوکلی در پوشش اپوکسی پلی آمید و آمین حاوی 3 درصد نانوذره به صورت صفحات موازی با سطح، در عرض پوشش قرارگرفته اند. همچنین توزیع مناسبی از ذرات نانو در ماتریس اپوکسی مشاهده شد. جهت ارزیابی فاصله میان صفحه های نانو کلی در پوشش های نانو-کامپوزیت، از آزمون تفرق اشعه ایکس استفاده شد،که نتایج حاکی از افزایش فاصله لایه های نانوکلی تا 3 درصد وزنی در پوشش شامل هاردنر پلی آمید و آمین بود.