نشریه پیام آبکار

پوششهایی که صفحه تلفن همراه را به سختی الماس می کنند

یک شرکت تولید کننده نانوپوشش، لایه محافظی برای تلفن‌های همراه به بازار عرضه کرده است که می‌تواند صفحه نمایشگر را از گزند خراش و ترک مصون دارد. با استفاده از این نانوپوشش، سطح نمایشگر سختی الماس را پیدا می‌کند.
ای‌پی‌اس پروداکت، نانومحصول جدید خود را به بازار عرضه کرد. این محصول اولین لایه محافظ شیشه تلفن‌های همراه کاملاً نامرئی است. این پوشش با استفاده از فناوری‌ نانو ساخته شده و به گونه‌ای است که دیده نمی‌شود.
 این پوشش روی نمایشگر تلفن‌های همراه و تبلت‌ها قابل استفاده بوده و می‌تواند سطح این نمایشگرها را از گزند خراش و ترک مصون دارد.
هرچند تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها مزایای زیادی برای کاربران ایجاد کرده‌اند، اما هنوز یک مشکل مشترک در تمام آن‌ها وجود دارد: صفحه نمایشگر نسبت به خراش و شکسته شدن حساس است.
در نتیجه اگر یک محصول گرانقیمت و تراز اول جهان در معرض یک جسم نوک تیز قرار گیرد، به سادگی روی آن خراش خواهد افتاد. این خراش موجب می‌شود که کاربر نتواند به خوبی مطالب روی نمایشگر را بخواند.
از خراش بدتر، ترک است که اگر روی نمایشگر ایجاد شود، مواد آلاینده و آب به راحتی وارد آن خواهد شد. برای حل این مشکل در حال حاضر از لایه‌های پلیمری روی نمایشگر استفاده می‌شود که این فویل‌ها نیز در برابر عوامل ایجاد کننده خراش‌های عمیق مقاوم نیستند. از دیگر مشکلات این لایه‌ها، مرئی بودن آن و لطمه زدن به زیبایی تلفن همراه است.
نانوپوشش فوق یک لایه نامرئی است که از سطح به خوبی محافظت می‌کند. این نانوپوشش قادر است مقاومت نمایشگر را 600 درصد افزایش دهد. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که این نانوپوشش در برابر یاقوت سرخ و یاقوت کبود در مقیاس Mohs قادر به تحمل 9H  است، در حالی که سختی خود نمایشگرها 2 H تا 3H  است.
در واقع با استفاده از این نانوپوشش، نمایشگر سختی همانند الماس پیدا می‌کند. یعنی اگر با نوک تیغ موکت‌بری روی تلفن همراه کشیده شود یا با نیرویی برابر 6 کیلوگرم روی نمایشگر فشار وارد شود، نمایشگر مقاومت خواهد کرد.
نانوذرات به کار رفته در این پوشش، یک شبکه بلوری روی شیشه ایجاد می‌کنند که دانسیته و ساختار مولکولی آن را تغییر می‌دهند. این نانوپوشش لکه و اثر انگشت را نیز به خود نمی‌گیرد. همچنین دربرابر باکتری‌ها مقاوم است، به طوری که با استفاده از پرتو فرابنفش خورشید می‌تواند گونه‌های فعال اکسیژن ایجاد کند و در نهایت 99 درصد از میکرواورگانیسم‌ها را از بین ببرد.

این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟ 4/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب بیشتر